گزینشگرهای گروهی ( CSS Grouping Selectors )
بساری از عناصر در یک سند CSS ، دارای style های یکسانی می باشند ، تکرار این گونه از خصوصیت ها میتواند حجم سند CSS را افزایش دهد و هچنین راحتی کنترل و کار با سندهای CSS را تحت تاثیر قرار دهد .
برای بهینه نمودن کدهای CSS از تکنیک گزینشگرهای گروهی ( CSS Grouping Selectors ) برای افزایش کنترل ، کاهش حجم کدها و سند CSS استفاده میشود .
h1 { Color:#cccccc; } h2{ Color:#cccccc; } p{ Color:#cccccc; }
هر یک از گزینشگرها را با استفاده از کاما ( , ) از یکدیگر جدا می کنیم و خصوصیت یا style مشترک را برای آنها تعیین مینمائیم. به طور مثال در زیر از گزینشگرهای بالا ( h1,h2,p ) با style های یکسان یک گروه از گزینشگرها را می سازیم .
h1,h2,p { Color:#cccccc; }
<h1>Hello World!</h1> <h2>Smaller heading!</h2> <p>This is a paragraph.</p>
گزینشگرهای تو در تو ( CSS Nesting Selector )
با استفاده از این خاصیت میتوان گزینش های تو در تویی را انجام داد . به طور مثال در نمونه زیر یک style خاص برای تمامی عناصر p در نظر گرفته شده است . با استفاده از این خاصیت میتوان با اضافه نمودن یک class به یک عنصر p خاص یک style خاص دیگر را نیز به این عنصر p اضافه نمود.قابل توجه است که این عنصر p از خصوصیت تمامی عناصر p نیز پیروی خواهد کرد.
p { Color:green; Text-align:center; } .market { Background-color:green; } .market p { Color:white; }
<p>This is a blue, center-aligned paragraph.</p> <div class="marked"> <p>This p element should not be blue.</p> </div> <p>p elements inside a "marked" classed element keeps the alignment style, but has a different text color.</p>
این نوع از گزینش میتواند به صورت زیر نیز در نمونه های دیگر انجام گیرد
p { Color:green; } p span { color:red; }
<p> this is a <span> example </span> text </p>
امید راد
16 April 2012
سلام
یه اشتباه فکر کنم وجود داره :
p .market {
Color:white;
}
باید بشه :
.market p{
Color:white;
}
امیر سروری
29 April 2012
امید راد @ مرسی امید جان تصحیحش کردم .
داوود فضائلی
4 August 2012
سلام آقا امیر
شبت بخیر و خسته نباشید؛
فکر کنم در این قسمت یک اشتباه رخ داده:
p {
Color:green;
Text-align:center;
}
اگه اشتباه نکنم باید رنگ یا همون color به blue تغییر پیدا کنه
امیر سروری
16 August 2012
داوود عزیز در واقع در این قسمتی که شما فرمودین موضوع رنگی هست که به زیر مجوعه market داده میشه و تفاوتی که با تگهای p که به صورت عمومی سبز در نظر گرفته شدند . نکته در اون قسمت هست .
Mohsen
9 May 2013
فکر نکنم که p.market اشتباه باشه اگه سری به این لینک http://www.w3.org/TR/CSS2/selector.html بزنید انواع selector ها رو توضیح داده.