بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو , SEO

اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هیچ گونه اطلاعاتی در مورد SEO ندارید و نمی دانیدکه چگونه میتواند به شما کمک کند پیشنهاد می کنیم ، مقاله زیر را به دقت بخوانید


امیر سروری 16 دیدگاه بهینه سازی وب سایت Wednesday, 8th December , 2010 30288 بازدید

طبق آمارها فقط تعداد معدودی ازافراد در موردSEO و اهمیت آن برای طراحان ، برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب اطلاع دارند.اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که هیچ گونه اطلاعاتی در موردSEO ندارید و نمی دانید که SEO چگونه میتواند به شما کمک کند پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را به دقت بخوانید.این مقاله یک راهنماست برای طراحان و توسعه دهندگان وب که میخواهند بدانند چگونه می توانند وب سایت و یا وبلاگی بسازند که به راحتی توسط موتورهای جستجو شناخته شود و یا چگونه وب سایت ویا وبلاگ را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنند.

چرا باید در مورد SEO بدانیم ؟

  • * SEO فقط یک روش برای فروش بیشتر و یا بازدید بیشترنیست ، بلکه SEO برای یک طراح و یا یک توسعه دهنده وب یک وظیفه و مسئولیت است و دانستن آن ضروریست.
  • * اگر وب سایت شما یک وب سایت استاندارد سازی شده برای موتورهای جستجو نباشد شما تعداد بسیاری از بازدید کننده ها را از دست خواهید داد زیرا تعداد معدودی از افراد با نوشتن نام وب سایت شما درAddress Bar به وب سایت شما دسترسی پیدا می کنند. موتورهای جستجو تنها راه شناساندن وب سایت شما در فضای مجازیست.
  • * SEO یک ارزش افزوده است.شما میتوانید امتیازات بدست آورده را در معرض فروش قرار دهید.

یک موتور جستجو چگونه کار می کند؟

در ابتدا نگاهی می اندازیم به موتورهای جستجو بر پایه Crawler و یا جنبنده. هردو موتور جستجوی Yahoo و google که از بزرگترین موتورهای جستجو می باشند بر پایه Crawler کار میکنند.هر موتور جستجو یک برنامه که جستجوگر و یا عنکبوت نامیده می شود دارد که وب را می کاود.هدف اصلی از وجود یک جستجوگر جستجو کردن صفحات وب ، خواندن و دسته بندی کردن مطالب و دنبال کردن اتصالات (link ) خارجی و داخلی می باشد.Spider ویا جستجو گر تمامی اطلاعات گرد آوری شده و طبقه بندی شده در مورد هر صفحه وب را دریک پایگاه اطلاعات که Index نامیده می شود ذخیره می کند. این جستجو گر با توجه به اهمیت هر صفحه وب در بازه های زمانی مختلف به آن صفحه سر می زند و اطلاعات موجود در Index را بروز رسانی می کند.

شغل شما بهینه سازی برای موتورهای جستجو!

هر کدام از موتورهای جستجو راه و روش متعلق به خودشان را در دسته بندی و مرتب کردن وب سایتها دارند.دانستن اینکه چه فاکتورهایی می توانند بر این راه وروش (Algorithm ) تاثیرداشته باشند میتواند در موقعیت شما درصفحه نمایش نتیجه موتورهای جستجو تاثیر مطلوبی داشته باشد .

بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو در دو قسمت انجام می شود

  • عوامل داخلی

    منظور از عوامل داخلی ابزارها و اعمالی هستند که شما می توانید بر روی وب سایتتان اعمال کنید مانند کدهای html ، کلمات کلیدی و لینکهای داخلی و در کل ساختار وب سایت.

  • عوامل خارجی

    منظور از عوامل خارجی ابزارها و قسمتهایی از وب سایت هستند که شما کنترل کمتری بر روی آنها دارید مانند این که چه تعداد لینک به وب سایت شما وجود دارد ، کیفیت لینکهای موجو چگونه است و یا حتی اینکه چه نوع وب سایتهای به شما لینک داده اند و رتبه آنها در موتورهای جستجو چگونه است . شما باید به این نکته توجه داشته باشید که مهمترین قسمت کار شما به عنوان یک بهینه ساز صفحات وب بخش داخلی وب سایت میباشد به این دلیل که اگر شما طراحی زیبا و مطالب با ارزشی در داخل وب سایت خود داشته باشید لینکها به وب سایت شما سرازیر خواهد شد بدون اینکه شما هیچ عملی انجام دهید.

چند اشتباه رایج در بهینه سازی وب سایت

صفحات بیهوده

این اشتباه بارها و بارها در بسیاری از وب سایت ها دیده میشود.به اینصورت که در صفحه اصلی یک تصویر بسیار بزرگ قرار داده شده است و لینکی که روی آن نوشته شده برای ورود به سایت اینجا را کلیک کنید و در حالت بدتر این که این لینک در یک انیمیشن Flash قرار دارد.و حال اینکه این لینک هیچگاه توسط جستجو گر موتورهای جستجو دنبال نخواهد شد.در واقع شما یک اشتباه بزرگ را مرتکب شده اید.صفحه اصلی و یا Index و به عبارت دیگر HomePage شما به طور قطع یکی از مهمترین صفحات وب سایت شما می باشد و بارها و بارها توسط جستجوگرهای موتورهای جستجو بررسی میشود . اگر در صفحه اصلی ساختار مناسبی از لینکهای داخلی برای دنبال کردن توسط جستجوگرهای موتورهای جستجو وجود نداشته باشد لینکهای داخلی وب سایت شما توسط موتورهای جستجو شناخته نخواهد شد.در کمترین حالت صفحه اصلی شما باید شامل لینکهایی به صفحات اصلی وب سایت و کلمات کلیدی در مورد محتوای وب سایت باشد.

منوهای Flash

بسیاری از طراحان برای زیبایی وب سایت خود از منوهایی استفاده می کنند که توسط Flash ساخته شده است.ولی دانستن این نکته بسیار با اهمیت است که این منوها فقط می توانند از نظر زیبایی به وب سایت شما کمک کنند و لینکهای موجود در آن توسط جستجوگرهای موتورهای جستجو دنبال نمی شود.

مطالب موجود در تصاویر و انیمیشن ها

یک جستجو گر وب نمیتواند موضوع تصویر و یا کلمات و مطالب موجود در تصاویر و یا انیمیشنFlash را تشخیص دهد و بخواند . خیلی از طراحان و برنامه نویسان مرتکب این اشتباه میشوند و مطالب مهم و کلمات کلیدی در مورد محتوای وب سایت خود را در داخل این تصاویر و انیمیشن ها قرار می دهند.

استفاده بیش از حد از تکنولوژی Ajax

بسیاری از برنامه نویسان و طراحان سعی میکنند بازدید کننده را با استفاده بیش از حد از تکنولوژی های Ajax تحت تاثیر قرار دهند ولی آیا می دانید که این یک اشتباه بزرگ در SEO می باشد.دلیل این موضوع این است که صفحات و مطالب در Ajax به صورت پویا بارگذاری و Load می شوند و این مطالب و صفحات توسط جستجو گرهای موتورهای جستجو قابل طبقه بندی و خواندن نیستند . یکی دیگر از اشکالات تکنولوژی Ajax این است که بازدید کننده نمیتواند صفحه مورد نظر خود را برای بازدید کنندگان دیگر ارسال کند.

استفاده از زیر شاخه ها

بسیاری از طراحا ن بنا به دلایلی علاقه دارند بعضی از صفحات را در زیر شاخه ها قرار دهند و یا اینکه شاخه اصلی صفحات را تغییر دهند . تغییر شاخه اصلی صفحات شما باعث از دست رفتن تعداد زیادی از لینکهای متصل به وب سایت شما خواهد شد.

لینکها

در بسیاری از وب سایتها مطمئنا مشاهده کرده اید که از کلمات click here و یا more و در وب سایتهای فارسی از ”ادامه” و یا “بیشتر” برای لینکها استفاده میشود. باید بدانید که استفاده از این کلمات برای لینک به صفحات دیگر بسیار نا مناسب است. اگر شما می خواهید که وب سایت شما در مورد موضوعی خاص از اهمیت بیشتری در موتورهای جستجو قرار بگیرد از این موضوعات در کلماتی که برای لینک به صفحات دیگر استفاده می شود بهره بگیرید.به طور مثال به جای کلمه “بیشتر” از ترکیب این کلمه و موضوع آن لینک استفاده کنید .

“مطالب بیشتر در مورد + موضوع مورد نظر ”

ذکر این نکته لازم است که هرگز از کلمات یکسان برای اتصال به صفحات و موضوعات دیگر استفاده نکنید و سعی کنید این کلمات متفاوت باشد زیرا در نظر موتورهای جستجو لینکهایی با کلمات یکسان دارای مطالب یکسان هستند و دنبال نمیشوند.

Title ها

* Title های یکسان و مشابه صفحات.

بسیاری از طراحان و برنامه نویسان وب از Title های مشابهی در سراسر صفحات خود استفاده میکنند. این برای موتورهای جستجو بدین معناست که تمامی صفحات دارای یک موضوع مشابه هستند.این اشتباهی بسیار بزرگ در طراحی یک وب سایت است.بنابرین سعی کنید از موضوعات هر صفحه در Title آن صفحه استفاده کنید تا نتیجه بهتری در موتورهای جستجو داشته باشید.اگر می خواهید نام وب سایت شما در Title تما می صفحات باشد از ترکیب نام وب سایت و موضوع آن صفحه استفاده کنید.

” نام وب سایت | موضوع و عنوان صفحه “

* تعداد زیاد حروف استفاده شده در Title .

بسیاری از طراحان و برنامه نویسان از جملات بلند و کلمات بسیار برای Title استفاده می کنند. باید این نکته را بدانید که در صفحه نمایش موتورهای جستجو برای معرفی وب سایت شما از محتویات Title صفحات استفاده می شود و شما فقط میتوانید از ۶۵ حرف برای Title صفحات خود استفاده کنید تعداد حروف بیشتر توسط موتور جستجو حذف خواهد شد.

* استفاده از کلمات مشابه در یک Title .

اشتباه متداول دیگری که طراحان و برنامه نویسان انجام می دهند استفاده از کلمات مشابه در Title صفحات وب است. به نظر آنها استفاده بیش از حد از یک کلمه خاص باعث می شود که موتور جستجو صفحه آنها را در مورد آن کلمه خاص در موقعیت بالاتری قرار دهد ولی آنها سخت در اشتباهند زیرا موتورهای جستجو این صفحات را به عنوان صفحات هرز شناسایی می کنند. بنابر این سعی کنید از کلمات متفاوتی در Title یک صفحه وب استفاده کنید.

توضیحات تصاویر

همانطور که می دانید با رفتن موس روی تصاویر توضیحاتی هر چند کوتاه در مورد آن تصویر نمایش داده میشود. این پنجره موسوم به Alt نقش مهمی در مورد شناسایی موضوع این تصاویر در موتورهای جستجو دارد. اشتباهی که بسیاری از طراحان و برنامه نویسان وب انجام می دهند این است که این توضیحات را برای تصاویر و لینکها نادیده می گیرند . یک موتور جستجو تصویر استفاده شده در وب سایت شما را نخواهد دید و موضوع ان را تشخیص نخواهد داد مگر اینکه شما با استفاده از این ابزار توضیحاتی در مورد آن تصویر بدهید.

لینکهای نا مناسب

یک لینک مناسب لینکی است که در ان از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع آن لینک استفاده شده است و این تاثیر زیادی در نتیجه جستجو خواهد داشت به طور مثال :

مثال برای یک لینک مناسب: webtarget.ir/blog/مشکلات-یک-طراح-وب-سایت-آزاد-و-راهکارهای/

مثال برای یک لینک نا مناسب: domain.com/?p=24

کتاب بهینه سازی سایت webtarget.ir

امیدواریم که این تلاش کوچک مورد توجه شما دوستان عزیز قرار گیرد و با نظرات و موفقیت های خود در این زمینه ما را خوشحال نمائید

” جهت حمایت این کتاب را به خوانندگان وب سایت خود معرفی کنید “

دانلود نسخه PDF با کیفیت بالا ( 1.30 mb ) | دانلود نسخه PDF با کیفیت متوسط ( 800 kb )
پسورد : webtarget.ir



نویسنده / مترجم : امیر سروری

امیر سروری هستم علاقه مند به بازاریابی و تبلیغات آنلاین , طراحی وب سایت و البته آموزش


16 دیدگاه برای این نوشته ثبت شده است


  1. Ali Aghdam
    16 January 2011

    واقعا نکات خوبی هستند، لطفا بیشتر در این زمینه بنویسید



  2. ممنوم راهنمائی های مناسب است
    که باعث شد در صفحه اول سایتم تغییراتی بدهم
    موفق باشید باز هم منتظر آموزه های بجای شما هستم

    http://www.hejabfatemi.com
    فروشگاه اینترنتی متفاوت = حجاب فاطمی




  3. Afshin
    31 October 2011

    Az rahnamaeiye shoma besyar estefadeh kardam.
    Thanks.
    Canada Best Handyman




  4. ali
    14 January 2012

    سلام

    ممنون از مطالبتون

    لطفا در مورد” | ” که گفتین اگر میخواد عنوان سایت توی تایتل پست هم باشه بکارش ببریم بیشتر توضیح بدین ،اصلا این چه معنی میده ؟ چرا به جاش از ” ، ” استفاده نکنیم ؟ گوگل جایی گفته که این کاراکتر معنی خاصی میده ؟

    سپاس !




    • امیر سروری
      18 January 2012

      علی @ درود بر علی عزیز و این علامت معنی خاصی نداره . بیشتر منظور این بوده که تایتل ها همانطور که باید منحصر به فرد باشند باید یک پیوستگی هم بینشون حس بشه و اینکه مفهوم داشته باشند . در استفاده از علامت محدودیت خاصی بیان نشده ولی تعداد کرکترهای در تایتل بسیار با ارزش هستند و بهتر برای جدا سازی کلمات در تایتل از علامت های یک کرکتری استفاده کرد . موفق باشید .




  5. مهدی حاجت پور
    25 September 2012

    مطالب سایت شما بسیار جالب و کار آمد است از شما بسیار ممنونم




  6. hamed
    9 October 2012

    ممنون از کتاب تون




  7. WebDeveloper
    29 October 2012

    ممنون از مطالب مفید و جامع




  8. ناشناس
    6 January 2013

    سلام سایت من اصلا فروش ندارد و حدود یک سال است هر کاری بگویید کرده ام کمکم کنید




  9. Majid
    11 August 2013

    واقعاً جالب بود از شما تشکر میکنم و امیدوارم این نوع آموزش ها ادامه داشته باشه.




  10. مستغنی
    9 October 2013

    متشکرم از مطالب مفیدتون – فقط یک سوال داشتم کلمات کلیدی وب سایت را می توان برای موتور جستجو تعریف کرد؟چگونه؟




  11. محمد
    1 August 2014

    سلام.من از سایت لوکس بلاگ یه دامنه خریدم.و به وب خودم در لوکس بلاگ اتصال دادم.
    الان با ارسال هر مطلبی برای وبلاگم برای ساتم هم همون مطلب ارسال میشه.فکر کنم به خاطر همین مورد گوگل منو بلاک کرده.راهنمایی کنید من میخوام سایتم در گوگل باشه ولی اگه وبلاگ نباشه اشکالی نداره.حالا من برای رفع بلاک شدن سایتم باید چکار کنم.آدرس سایتم:matrisgame.ir آدرس وبلاگم:matris.loxblog.com




  12. ali
    16 March 2015

    سلام عالی بود ایا نام لینک هم محدودیت حرفی داره؟




  13. leyla
    21 October 2016

    سلام.
    مطالبتان باتوضیحات کامل و کاربردی نوشته شده. خیلی عالی بود
    ( و البته یه کم سخت ). ممنون




  14. احسان
    23 December 2017

    عالی بود مررررررسی



دیدگاه خود را بنویسید





نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کامنت های شما بعد از تأیید توسط نویسنده وبلاگ، منتشر خواهند شد.

لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به پست بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد تماس با من را دارید، از فرم تماس استفاده کنید.

شما میتوانید با مراجعه به سایت گراواتار یک آواتار اختصاصی برای خود تعریف کنید، تا در کنار نام شما نمایش داده شود

برای قرار دادن کدهای نمونه می توانید از تگ های [php] ، [html] ، [css] و [js] استفاده کنید.
به عنوان مثال کدهای php را می توان به صورت زیر قرار داد:
[php] var $whoLoveIranians = "WebTarget!"; [/php]



کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت وب تارگت محفوظ است ©2024 وب‌تارگت

استفاده از مطالب وب سایت در سایر وب سایت‌ها و نشریات چاپی با ذکر منبع آزاد است.