طراحان وب یا همان معماران وب

معماری صفحات وب، توسط طراحان سایت، آنها به آرشیتکت های وب، تبدیل کرده است.


مهدخت یافتیان 15 دیدگاه اصول طراحی وب سایت , ایده و خلاقیت Monday, 17th June , 2013 28974 بازدید

همه ما دیدی کلی از حرفه مهندسان معمار و آرشیتکت ها داریم. آنها ساعت ها با نرم افزار CAD،در ها، پنجره ها و دیوار ها را روی پلن های سطحی، طراحی می کنند.

اما بعد از آشنایی با وظایف یک مهندس معمار و شباهت قابل توجه و متقاعد کننده، این برداشت از این موضوع به وجود می آید که، طراحان وب هم به نوعی مهندس معمار هستند.

ما معمار هستیم - webtarget.ir

موضوع اصلی این مقاله مقایسه ماهیت حرفه طراحی وب و طراح و توسعه دهنده front- end با حرفه معماری است. دلایلی وجود دارد که مشخص می کند که همه طراحان وب ذاتاً معمار، هستند. همانطورکه معماران، ساختمان های فیزیکی را طراحی و بنا می کنند، طراحان وب نیز ساختار سایت را طراحی و پیاده سازی می نمایند. طراحان معمار و آرشیتکت ها ساختمان ها را برای استفاده و راحتی مردم، برای زندگی،دفاتر و مکان های اداری و زمینهای بازی، با در نظر گرفتن آخرین تکنولوژیها بنا می کنند، دقیقا مشابه کاری که طراحان وب انجام میدهند، پیاده سازی ساختار وب، برای آسانتر شدن کار و بازی، برای مردم با استفاده از مدل های دیجیتالی .

طراحان وب ، مهندس معمار هستند

ما معمار هستیم - webtarget.ir

با بررسی مقالات مختلف موجود در وب در زمینه آشنائی با وظایف یک معمار، لیستی از کارها و وظایف روزمره یک مهندس معمار در زیر نمایش داده شده است، با عنوان ” یک روز زندگی معماران “:

  • بحث و تبادل نظر در مورد اهداف، بودجه تعیین شده و احتیاجات مورد نیاز یک پروژه.
  • ارائه پیش طرح های گوناگون که ممکن است شامل انجام عملیات امکانسنجی و اثرات زیست محیطی باشد، انتخاب سایت یا تعیین نیازهایی لازم برای طرح.
  • ارائه طرح ها و نمایش ایده های موجود برای بررسی مشتری.
  • توسعه ساختار نهایی برنامه و پلن را که ظاهر ساختمان را به همراه جزئیات ساخت مشخص می کند.
  • انجام تغییرات مورد نیاز در حین روند انجام پروسه ی برنامه ریزی شده.

وظایف روزمره در لیست بالا را می توان به راحتی با وظایف موجود در طراحی وب(چه به عنوان یک آزاد کار یا فری لنسر یا چه به عنوان یک کارمند در یک سازمان بزرگ )، مطابقتش داد. لیست اصلاح شده از وظایف یک طراح وب با استفاده از الگوی وظایف طراحان معمار که به صورت هفتگی انجام خواهد شد در زیر نمایش داده شده است:

  • در مورد اهداف ، نیازمندی ها، بودجه مقرر شده برای طراحی وب یا انجام پروژه های موبایل، بحث و تبادل نظر می کنند.
  • ارائه پیش طرح های گوناگون که شامل انجام بررسی های لازم امکانات وب سایت در مرور گر های مختلف، تجزیه و تحلیل امکانات یا مشخص کردن احتیاجات و نیازمندی های طراحی.
  • آماده سازی نمونه ها و نمایش ایده ها برای مشتری.
  • گسترش بخش های ظاهری وب سایت که به اندازه ی جزئیات، موثر در توسعه وب سایت ها است.
  • پیروی از انواع کد های به روز، استاندارد های وب ، دستورها و قوانین، و بهترین شیوه های طراحی وب.
  • انجام تغییرات لازم در حین روند برنامه ریزی و طراحی.

ما معمار هستیم - webtarget.ir

به راستی که طراحان وب و توسعه دهنده گان FROND- END نمونه ای از معماران وب هستند، در زمانهای گذشته طراحان وب را با طراحان گرافیک مقایسه می کردند. امروزه وب سایت چیزی فراتر از یک تبلیغ یا محلی برای دریافت اطلاعات در مورد یک کار تجاری است.

سایت هاو اپلیکیشن ها رسانه های غول پیکری هستند در واقع مردم برای تماشای فیلم، خواندن کتاب، بازی کردن، کار بر روی پروژه ها و برقراری تعامل بین مشاغل به آنها مراجعه می کنند. مانند ساختمان ها.

نه فقط طراحی گرافیک

اگر شما یک طراح وب هستید یا یک توسعه دهنده وب این مقاله در واقع بخشی از کارهای روزمره شماست. در صورتی که تصمیم داریدامکانات جالب و با کیفیتی را در وب سایت اجرا کنید لازم است از قبل بدانید که معماری (ساختار) وب سایت بخش اعظم موفقیت کلی پروژه شماست و درک اهمیت آن قسمتی از این کار بزرگ است.

ما معمار هستیم - webtarget.ir

طراحان وب نیاز به چیزی فراتر از طراحی گرافیک دارند. طراحی گرافیک در واقع نقش تکمیل کننده (بصری) وب سایت را داراست . مانند طراحی ساختمان که طراح باید ابتدا به طراحی عناصر بزرگ و اصلی ساختمان فکر کند تا طراحی ودکوراسیون داخلی آن. در صورتی که تمایل به طراحی وبسایتی رادارید که در برابر تست مهمی به نام گذشت زمان مقاوم بماند و واقعا قابل استفاده برای مشتری و کاربران باشد، نیاز است که در شروع کار به عناصر بزرگتر واصلی آن فکر کنیم.

این سوالها، سوال های مهمی هستند که معماران وب بزرگ و حرفه ای از خودشان در زمان طراحی و توسعه وب سایت می پرسند:

  1. کاربران چگونه از وب سایت استفاده می کنند؟
  2. کاربران چگونه با تک تک عناصر وب سایت در تعامل هستند؟
  3. آیا عناصر به راحتی با یکدیگر در تعامل هستند؟
  4. مقیاس سایت در چه اندازه است؟
  5. آیا وب سایت قابلیت ارتقاء مدل و طراحی مجدد را دارد؟
  6. آیا سایت به راحتی پیاده سازی می شود؟
  7. آیا طرح ساختاری بی عیب دارد؟
  8. کاربران از چه ابزاری برای استفاده از وب سایت استفاده می کنند؟
  9. کاربران روی سایت چه کارهایی انجام میدهند ؟ فقط مطالعه می کنند، فیلم تماشا می کنند؟ کار می کنند؟ بازی می کنند و غیره؟

همه ما بر روی وب سایت هایی که دارای ساختاری مناسب نبوده است کار کرده ایم یا با طراحان و توسعه دهندگانی که نمی دانستند که چگونه باید ساختار وب را طراحی کنند همکاری کرده ایم. وقتی طراحان و توسعه دهندگان این سوالات را جدی نمی گیرند یا فقط می خواهند یک کاری را به سرعت و نا مرتب انجام دهند باعث می شوند وب سایت را جوری پیاده سازی کنند که قابلیت بهینه سازی و توسعه ، تغییر و به روز رسانی نداشته باشد. نکته واقعا مهم این است که وب سایت حالت سیال و معلق دارد. همیشه در حال رشد ، تغییر پیشرفت است دقیقا مانند تکنولورژی های ساخت و ساز ساختمان.این مهم است که مطمئن شوید ساختار سایت به درستی و با استحکام ساخته شده است که شما می توانید روی آن بخش های دیگه را پیاده سازی کنید و در صورت نیاز آن را تغییر دهید.

بهتراز این باشید.

ما معمار هستیم - webtarget.ir

ابتدا بهتر است سوال های مذکور در لیست بالا را در هنگام شروع پروژه جدید از خود بپرسید. البته برای تبدیل شدن به یک معمار وب خوب ، باید مجموعه ای از کارها را انجام دهید تا بهتر از اینی که هستید باشید و این موضوع به سادگی قبول یک نگرش یا فلسفه جدید برای طراحی و توسعه وب سایت به شمار می رود.

  1. به همه پروژه ها به یک دید نگاه کنید یعنی فرض کنید که همه پروژه ها پروژه ی مورد علاقه شما هستند.علایق شخصی خود را ندیده بگیرید.
  2. همیشه برای یادگیری روش ها و تکنولورژی های جدید در طراحی آماده باشید . از اطلاعاتی که یک من خاک روی انها نشسته استفاده نکنید.
  3. با افراد واقعا خلاق و نوآور کار کنید.
  4. از قبل برای انجام پروژه برنامه ریزی کنید و برای انجام آن زمان های واقع بینانه در نظر بگیرید.
  5. همیشه کار را تکمیل شده فرض کنید و نحوه استفاده کاربران از آن را تجسم کنید.
  6. در مورد انجام پروژه صبور باشید ، در مورد کارمندان یا حتی خودتان.
  7. عاشق کاری که انجام میدهید باشید و روی پروژه هایی کار کنید که می تواند افتخار آمیز باشند. اگر شما بتوانید آن علاقه واقعی را در کار پیدا کنید می توانید بهترین در کار خود باشید. همین حالا ایراد یکی از بخشها در پروژه اخیر خود را پیدا کنید و آن را به بهترین نحو ممکن اصلاح کنید. بگذارید افتخار از دست رفته کارتان دوباره به آن بازگردد.
  8. مسئول کارهای خود باشید، چه بد چه خوب.
  9. تشنه پیشرفت پروژه ها و کارتان باشید.
  10. چیز های جدید ر ا همیشه امتحان کنید حتی اگر هنوز روش انجام انها ثابت نشده است.

معمار بزرگ فقط علاقمند به طراحی یک ساختمان زیبا و دلنشین که به عنوان یک اثر با گذشت زمان پایدار باقی بماند نیستند، آنها علاقمند به عقب راندن مرزها و محدودیت های دانش معماری برای طراحی ساختنمان های با شکوه و به میراث گذاشتن آنها برای مردم نیز هستند.

ما معمار هستیم - webtarget.ir

به عنوان یک طراح وب همه ما باید برای یک هدف نهایت تلاشمان را انجام دهیم . این تلاش نه فقط در راستای ساخت یک وب سایت بزرگ و خاطره انگیز در دنیای وب است بلکه باید در جهت خلق ایده های تازه طراحی، الگو های جدید ارائه نوآوری ها و شکستن مرزهای تکنولورژی باشد. باید برای دیگران میراث خوبی به جا بگذاریم. برای آنهایی که میبنند و درک می کنند کسانی که برای آنها کار می کنید یا با شما کار می کنند، دانش و فن آوری بهتری را به جا بگذاریم.

کار را جوری انجام ندهید که فقط آن را انجام داده باشید!

بعضی از روش طراحان وب به این صورت است که کار را فقط برای اینکه انجام داده باشند ، انجام میدهند. لازم به توضیح زیاد نیست که این ذهنیت، ذهنیت مناسبی برای معاری وب نیست.برنامه ریزی جلوتر، صبور بودن و تفکر در مورد مقیاس و نحوه اجرای آن خیلی مهم است و نکته کلیدی برای تبدیل شدن به یک معمار وب بزرگ، است.

منبع



نویسنده / مترجم : مهدخت یافتیان

4 سال است به عنوان مدیر پروژه در زمینه طراحی وب سایت فعالیت دارم و مطالب و ترجمه های بسیاری در این رابطه تهیه کردم.


15 دیدگاه برای این نوشته ثبت شده است


  1. رضا
    17 June 2013

    سلام ممنونم از مطلب خوبتون.
    ولی من یک نظر دارم، شما بیشتر از جاهای دیگه مطلب میگیرید و ترجمه میکنید و توی سایت میزارید، این کار عالیه ولی خوبتر اینه که وقتی مطلبی رو ترجمه میکنید ،همراه با تجربه شخصی خودتون در مورد پروژه ها و کارها و مطلب ترجمه شده ادغام کنید و بیشتر روی مثال های ایرانی کار کنید، بهترین های ایران رو معرفی کنید، ذوق و سلیقه ایران رو معرفی کنید ،تا ما که در زمینه طراحی وب تازه کار هستیم بیشتر بتونیم پیشرفت کنیم، چون من خیلی افراد رو دیدم که اصلا از طرح های خارجی خوششون نیومده، بهرحال ممنونم از زحمات شما ،بهترین سایت ایران رو دارید، به نظرم اگه بیشتر روی نمونه های ایرانی کار بشه روی بهترین طرح های ایرانی کار بشه ،سایت شما خیلی خیلی بیشتر بین طراحان وب مثل من طرفدار پیدا میکنه. ممنونم بابت همه چیز
    دوستون دارم. رضا




    • مهدخت یافتیان
      18 June 2013

      مرسی آقا رضا از اینکه از این مطلب خوشتون اومد . واقعا سعی و هدف ما این هست که باعث پیشرفت وب ایران بشیم اما یک موضوعی که وجود داره نمونه خوب ایرانی کم هست که بشه روش کار کرد و معرفی کرد. اما سعی می کنم از این به بعد روی این موضوع بیشتر کار کنم. هدف از ترجمه مقالات خارجی هم این که روش درست این کار را یاد بگیریم چون اونها به هر حال این تکنولورژی را ارائه کردند و کمی از ما جلوتر هستند با این کار سعی دارم که راه درست را ارائه کنیم و با خلاقیت ایرانی ترکیبش کنیم.




  2. reza
    18 June 2013

    سلام
    براستی نوشته سودمندی بود سپاس
    راستش من یه پرسش داشتم که خیلی وقته درگیرشم.
    من دارم یه سایت رو واسه خودم بعنوان تمرین طراحی میکنم .یه سایت که بیشتر نگاشته هاش خبرهای دنیای فناوری و دانلود فایل هستش.
    اما یه چیزی همیشه آزارم میده چون همه کارش رو خودم انجام میدم تو قسمت طراحی ظاهر سایت زیاد از کارم راضی نیستم یعنی هر کاری میکنم و هر دگرگونی ای که توی سایت انجام می دم به دلم نمی چسبه.البته میدونم بخش زیادیش به خلاقیت خود فرد برمیگرده اما طراحی گرافیک سایت و بحث رنگ بندی اون یه کار تخصصی هستش .میشه کتابی یا یه منبع آموزشی تو این زمینه(فقط طراحی گرافیک سایت) بهم معرفی کنید یا بگید برای بهتر شدن تو این زمینه چه کاری رو باید انجام بدم.




  3. قاسم
    19 June 2013

    سلام
    مطلب بسیار جالبی بود.
    من از این مطلب در سایتم استفاده کردم.
    یه سوالی دارم اینه که چرا عکس هایی در مطالب استفاده میکنید با این که بزرگ هستند در مطلب کوچک نشون میدید ؟
    این کار حجم صفحه رو زیاد نمیکنه ؟
    در ضمن لینک عکس آخر میشکل داره …
    تشکر




    • مهدخت یافتیان
      22 June 2013

      به دلیل اینکه سایت ریسپانسیو هست تصاویردر بعضی ابزارها کوچکتر نمایش میدهد، اما از نظر حجم سعی می کنیم حجم عکس را بیاریم پائین که صفحه سنگین نشه.




  4. مرتضی
    15 July 2013

    خیلی مطلب مفید بود




  5. eve
    2 October 2014

    من خودم طرفدار پر و پا قرص tympanus.net هستم اما انصافا این مطلب از دستم در رفته بود. خیلی زیبا بود و نگرش من رو عوض کرد. ممنون از شما که این مطلب رو به اشتراک گذاشتد.




  6. طراحی سایت
    25 November 2015

    عالی بود مرسی از مطالب خیلی خوبتون




  7. ali
    12 April 2017

    استفاده کردیم . ممنون




  8. مبل ملایر
    11 July 2017

    از مطالب مفیدتون استفاده کردیم. سپاس



  9. با تمام انرژی خود در سایت خود ادامه دهید
    با تشکر




  10. منسیکس
    15 April 2018

    بسیار عالی ممنون و سپاس




  11. علی
    29 April 2018

    مطلب بسیار جالبی بود




  12. طراحی سایت
    24 August 2018

    مطلب بسیار عالی بود. ممنونم :)




  13. هادی احمدی
    21 January 2019

    مممنون عالی بود



دیدگاه خود را بنویسید





نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کامنت های شما بعد از تأیید توسط نویسنده وبلاگ، منتشر خواهند شد.

لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به پست بالا باشد. اگر حرف دیگری دارید و یا قصد تماس با من را دارید، از فرم تماس استفاده کنید.

شما میتوانید با مراجعه به سایت گراواتار یک آواتار اختصاصی برای خود تعریف کنید، تا در کنار نام شما نمایش داده شود

برای قرار دادن کدهای نمونه می توانید از تگ های [php] ، [html] ، [css] و [js] استفاده کنید.
به عنوان مثال کدهای php را می توان به صورت زیر قرار داد:
[php] var $whoLoveIranians = "WebTarget!"; [/php]



کلیه حقوق مادی و معنوی برای وب سایت وب تارگت محفوظ است ©2024 وب‌تارگت

استفاده از مطالب وب سایت در سایر وب سایت‌ها و نشریات چاپی با ذکر منبع آزاد است.